Поштова марка - до 25 - річчя НПП «Сколівські Бескиди»!

15 лютого 2024р, Новини. Прес-служба

У Львівському відділені Головної пошти України 14 лютого відбулося спецпогашення поштової марки "З нагоди 25-річчя створення національного природного парку" "Сколівські Бескиди" .

У заходах підписання та погашення перших конвертів та марок взяли участь:

 - Юрій Холод, заступник голови Львівської обласної ради;

- Юрій Котик, радник голови Львівської ОВА з питань міжнародного співробітництва;

- Анатолій Дейнека, начальник Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства;

- Тарас Лозинський, в.о. начальника управління туризму та курортів Львівської ОВА;

- Оксана Війтик, т.в.о. директора Департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА;

- Василь Приндак, директор національного природного парку «Сколівські Бескиди».

Ідея створення національного природного парку «Українські Бескиди» в Карпатському регіоні області виникла ще у 70-х роках ХХ століття.  За напрацюваннями науковців, лісівників та працівників природоохоронних установ парк створено Указом президента України від 11 лютого 1999 р. на площі 35684га, з яких майже 25 тис га - передані Парку у постійне користування.

Географічне розташування в межах Стрийського, Самбірського та Дрогобицького районів, проходження міжнародної автомобільної траси Київ-Чоп та залізничного сполучення робить національний природний парк  "Сколівські Бескиди" туристично привабливою локацією регіону.

Парк є туристичним магнітом Львівщини! НПП «Сколівські Бескиди» у 2021 році став переможцем у номінації «Найкращий природний парк України».

На сьогодні, НПП «Сколівські Бескиди» володіє розвиненою рекреаційною і туристичною інфраструктурою та ефективно працює по природоохоронних програмах в напрямках екологічного, економічного і соціального розвитку: рекреаційної та еколого-освітньої діяльності, збереження етнокультурної спадщини, лісівничих досліджень заповідної зони Сколівських Бескидів.

Тут збереглися: геологічна пам’ятка природи, могутня місто-фортеця IX – XIII ст. Тустань, могила київського князя Святослава 1015 р., дерев’яний храм у м. Сколе 1597р., палац баронів Гредлів XIX ст.

25 років – це значний досвід роботи колективу у сфері природоохоронної діяльності!

Вітаємо НПП «Сколівські Бескиди» з випуском ювілейної поштової марки!

Довідково. Спецпогашення – це погашення спеціальним поштовим штемпелем поштових конвертів та марок, випущених з нагоди великих та пам’ятних подій. Відмінністю від стандартних поштових штемпелів є зовнішнє оформлення. Спецпогашення має особливе значення для філателістів, які збирають ювілейні марки та конверти.

Global Options

Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

До уваги осіб, які хочуть працювати на державній службі та відновлювати країну!

Ми у Facebook

Платформа Дія

Відео

Новини Управління