На Львівщині побільшало дичини

27 лютого 2023р, Новини. Прес-служба

Мисливські колективи області провели облік мисливських та червонокнижних видів звірів і птахів на території області у наданих в користування мисливських угіддях. Облік проводився майже одночасно у всіх мисливських організаціях щоби не рахувати повторно одних і тих самих звірів. Обліки проводилися протягом січня і до першої декади лютого.

Для об’єктивного проведення таксації до обліку запрошувались, за згодою, спеціалісти державної лісової охорони та інших зацікавлених державних природоохоронних органів та громадських організацій.

Щорічна таксація мисливських видів звірів та птахів, є одним з обов’язкових заходів ведення мисливського господарства. Підгодівля звірів зимою зменшує площу пошуку природних кормів звірами, і вони збиваються в стада, облюбовують певні ділянки лісу, які називаються зимові стації перебування. На місцях скупчень тварин, у стадах, їх легше рахувати. Окрім того, обліковець має можливість візуально оцінити стан звірів, визначити їх стать та вік. Чисельність дичини в кожному господарстві є важливим показником, адже від нього залежить, чи буде полювання в господарстві на цей вид, чи ні.

За результатами обліку на території області обліковано: 156 зубрів, 145 лосів, 1921 оленів благородних, 18450 козуль, 3581 кабанів, 3821 бобрів, 1873 борсуків, 4152 куниці лісової, 214 вовків та 69 ведмедів.

Разом усіх копитних звірів, у цьому році обліковано 24402, що на 1477 голів більше аніж у попередньому.

За результатами обліку мисливської фауни спостерігається стабільний приріст усіх видів дичини, у тому числі червонокнижних. Також, потрібно зауважити, що стабільною залишається кількість хижаків, чисельність яких регулюється кожним користувачем мисливських угідь області і утримується на стабільному рівні.

Варто зазначити, що у зв’язку з російською агресією полювання на території області не проводилося. Водночас, користувачі мисливських угідь реалізували весь комплекс біотехнії та забезпечили охорону державного мисливського фонду.

 

Головний спеціаліст відділу охорони,

захисту лісу та мисливського

господарства управління                                                               Василь  Бурмас

 





 

 
 
 
 
 
 

 

 
 

Global Options

Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

До уваги осіб, які хочуть працювати на державній службі та відновлювати країну!

Ми у Facebook

Платформа Дія

Відео

Новини Управління