ВАЖЛИВА РОЗМОВА ПРО ЛІС

8 листопада 2023р, Новини. Прес-служба

Відбулась розширена колегія Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства за участі представників всіх постійних лісокористувачів Львівської області.

До засідання долучилися:

  • Василь Лавний, проректор з наукової роботи, професор кафедри лісівництва, доктор с.-г. наук академік і член Президії Лісівничої академії наук України Національного лісотехнічного університету України;
  • Володимир Діяк, начальник управління охорони природних ресурсів Департаменту екології Львівської облдержадміністрації;
  • Сергій Ткачук, заступник директора Карпатського лісового офісу ДП «Ліси України»;
  • Ігор Тренич, головний лісничий, перший заступник генерального директора ОКС ЛГП «Галсільліс».

На засіданні розглянуто питання:

  • про виконання постійними лісокористувачами щорічних обсягів проведення рубок догляду відповідно до матеріалів лісовпорядкування;
  • щодо видачі спеціального дозволу на спеціальне використання лісових ресурсів (лісорубного квитка) в електронній формі;
  • про виявлення самозалісених земель та проведення  роботи з органами місцевого самоврядування щодо віднесення їх до самозалісених.

Голова колегії, начальник Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека акцентував увагу на основних завданнях Управління - реалізації повноважень Держлісагентства у сфері лісового та мисливського господарства на території Львівської, Закарпатської та Івано-Франківської областей.

Перший заступник начальника Західного міжрегіонального управління ЛМГ Ярослав Целень доповів колегії про виконання постійними лісокористувачами щорічних обсягів проведення рубок догляду відповідно до матеріалів лісовпорядкування.

Спеціалістами Управління проведено аналіз виконання щорічних обсягів проведення рубок догляду відповідно до матеріалів лісовпорядкування.

Постійним лісокористувачам звернено увагу максимально забезпечити виконання щорічних обсягів проведення рубок догляду відповідно до матеріалів лісовпорядкування до кінця 2023 року.

Василь Лавний відзначив важливість проведення рубок догляду, особливо в молодняках з метою забезпечення стійкості лісів до теперішніх та майбутніх змін клімату.

Триває процес цифровізації лісової галузі – на часі процес запровадження видачі лісорубних квитків в електронній формі. По Управлінню за два останні тижні вже опрацьовано значну кількість заявок щодо видачі лісорубних квитків в єдиній державній платформі ЕкоСистема (на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 12 травня 2023 року №483 «Про реалізацію експериментального проекту щодо видачі спеціального дозволу на спеціальне використання лісових ресурсів (лісорубного квитка)).

На разі опрацьовано заявки по філіях Карпатського лісового офісу ДП «Ліси України». Іншим постійним лісокористувачам (комунальні, військові п-ва) необхідно у найкоротший термін визначити відповідальних осіб та розпочати процес оформлення заявок на видачу лісорубних квитків в електронній формі.

Звернено увагу, що з 17 листопада 2023 року Управління видаватиме лісорубні квитки виключно в електронній формі усім постійним лісокористувачам зони діяльності Західного міжрегіонального управління ЛМГ на усі види рубок.

Також наголошено постійним лісокористувачам щодо необхідності дотримання вимог при оформленні матеріалів та заявки на видачу лісорубних квитків відповідно до наказу Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України від  21.07.2023 №520.

Триває робота щодо збільшення площі лісів області. Детально обговорено питання про виявлення самозалісених земель та проведення  роботи з органами місцевого самоврядування щодо віднесення їх до самозалісених.

За результатами опрацювання карти  «Геоінформаційна система лісових ресурсів  України» ВО «Укрдержліспроект» спільно з постійними лісокористувачами Західне міжрегіональне управління ЛМГ готує подання до органів місцевого самоврядування щодо ідентифікації самозалісених ділянок відповідно до ст. 17 Лісового кодексу.

Із обговорених питань прийнято рішення колегії.

Під завершення засідання до лісівників завітали представник 24 ОМБр та керівник ГО «Добро.Дій» Ігор Дулин.

За допомогу, надану 24 окремій механізованій бригаді імені короля Данила начальнику Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства Анатолію Дейнеці вручено ПОДЯКУ.

Голова ГО «Добро.Дій» Ігор Дулин висловив подяку лісівникам за продовження доброї традиції, яка вже триває 11 років – спільно висаджувати  майбутні молоді ліси.

Анатолій Дейнека від учасників засідання подякував захисникам України за можливість вирощувати ліси та вирішувати проблеми розвитку лісового господарства, а Ігорю Дулину за понад 10-річну співпрацю у висадці лісів.

 

 

Global Options

Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

До уваги осіб, які хочуть працювати на державній службі та відновлювати країну!

Ми у Facebook

Платформа Дія

Відео

Новини Управління