Перші підсумки роботи Західного МУЛМГ за 2023 рік

4 січня 2024р, Новини. Прес-служба

Західне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства протягом 2023 року видавало «Сертифікати про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій» як у паперовому вигляді, так і в електронному.

За січень – грудень (до 15.12.23 р.) 2023р. було видано у паперовому вигляді 17 140 сертифікатів, у тому числі приватні деревообробні підприємства отримали 16 227 Сертифікатів, а філії Карпатського лісового офісу ДП «Ліси України» отримали 913 сертифікатів.

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 12 травня 2023 року за № 483, починаючи з 17 грудня Західне МУЛМГ почало видавати Сертифікати в електронному вигляді. За два останні тижні 2023 року (18-31.12.2023) управлінням отримано 461 заявку на видачу сертифікату про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій.

Працівниками Західного МУЛМГ оброблені всі заявки по яких видано 300 сертифікатів (65,1 % від отриманих заявок). Зважаючи на новизну проекту, експортерами допускалися окремі  помилки при подачі документів на розгляд, через це по 154 заявкам ( 33,4 % від поданих заявок) надано відмову в отриманні Сертифікату. Окрім того було анульовано  7 (1,5 %) сертифікатів згідно заяв експортерів.

Розробники електронної системи по видачі Сертифікатів постійно вдосконалюють її роботу та знаходяться на постійному зв’язку з працівниками управління для подолання проблем, які інколи виникають.

Експортери лісопродукції уже освоїли нові «правила гри» та успішно подають заявки в електронній формі. Надіємося, що це значно спростить експортерам опрацювання документації по отриманню «Сертифікату про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій.

 

Відділ лісових ресурсів

Західного МУЛМГ

Global Options

Зелена країна

До уваги осіб, які хочуть працювати на державній службі та відновлювати країну!

Ми у Facebook

Платформа Дія

Відео

UNITED24

Новини Управління