Виконання заходів щодо санітарного стану лісів

5 січня 2024р, Новини. Прес-служба

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 07.09.2022 року №1003 «Деякі питання реформування управління лісової галузі» 19.01.2023 року утворено Західне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства як  територіальний орган Державного агентства лісових ресурсів України. 

Завданням Управління є реалізація повноважень Держлісагентства України у сфері лісового та мисливського господарства на території Львівської, Закарпатської та Івано-Франківської області.

В зоні діяльності Західного МУЛМГ нараховується 88 постійних лісокористувачів, в тому числі: філії ДП «Ліси України» - 36; лісогосподарські підприємства  обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства «Галсільліс» (Львівська область) - 18; спеціалізовані агролісогосподарські підприємства (Івано-Франківська область) - 6; військові лісгоспи – 6; Національні природні парки, заповідники та інші користувачі – 22.

Відповідно до Санітарних правил в лісах України власники лісів, постійні лісокористувачі складають переліки заходів з поліпшення санітарного стану лісів та погоджують їх з державним спеціалізованим лісозахисним підприємством та  відповідним територіальним органом Держлісагентства України, а в межах природно-заповідного фонду погоджуються також із обласними держадміністраціями.

У 2023 році Західним міжрегіональним управлінням лісового та мисливського господарства було опрацьовано та погоджено переліків заходів з поліпшення санітарного стану лісів на площі 26926,9 га кубомасою 1218563,2 кбм., в тому числі Львівська область – 6404,8 га, кубомасою 231251,2 кбм., Івано-Франківська область – 10899,9 га, кубомасою 436155 кбм., Закарпатська область – 9622,2 га, кубомасою 551157 кбм.

З метою перевірки достовірності поданих матеріалів спеціалістами управління вибірково проводились натурні обстеження насаджень, внаслідок яких частина матеріалів поверталась на  доопрацювання. В 2023 році на доопрацювання було відправлено матеріали площею 1869 га кубомасою 58795 кбм.

Основними причинами відправлення матеріалів на доопрацювання були:

  • розбіжності з матеріалами відводу насаджень під суцільні санітарні рубки (кількість дерев, ступень товщини, розряди висот);
  • невідповідність даних, які занесені в нумераційні відомості дерев, під вибіркові санітарні рубки з натурним обстеженням;
  • невідповідність даних у польових перелікових відомостях з нумераційними відомостями;
  • документи, які подаються не відповідають вимогам чинного законодавства.

 

 

Ключові слова:

санітарний стан лісів

Global Options

Зелена країна

До уваги осіб, які хочуть працювати на державній службі та відновлювати країну!

Ми у Facebook

Платформа Дія

Відео

UNITED24

Новини Управління