За пʼять місяців в Україні видано понад 23 тисячі е-Сертифікатів про походження деревини

13 травня 2024р, Новини Держлісагентсва. Прес-служба

Із часу запуску цифрової послуги за пʼять місяців в Україні видано понад 23 тисячі е-Сертифікатів про походження деревини.

У грудні 2023 року Державне агентство лісових ресурсів України впровадило електронний Сертифікат про походження лісоматеріалів і виготовлених з них пиломатеріалів для всіх експортерів деревини з України.

Даний цифровий інструмент є компонентом ланцюга прослідковуваності для українського ринку деревини. Він прийшов на заміну паперовим сертифікатам.

Робота нової системи унеможливлює зловживання з фальсифікацією дозвільних документів та дозволяє повністю простежити обіг деревини від місця заготівлі до її реалізації на експорт.

Наразі системою забезпечено технічну можливість отримання експортерами е-Сертифікатів про походження на усі види пиломатеріалів та продукцію виготовлену з поворотних відходів.

Загалом, з моменту запуску через Єдину екологічну платформу «ЕкоСистема» вже видано 23422 е-Сертифікати про походження деревини, зокрема з початку 2024 року - 22319.

Довідково. Е-Сертифікат є одним із головних елементів в рамках реалізації комплексної цифровізації лісової галузі України, над якою продовжує працювати команда фахівців Держлісагентства. Попереду ще багато роботи, але вже впроваджені компоненти цифрового ланцюга прослідковуваності деревини твердо довели свою ефективність в боротьбі із тіньовим обігом незаконної сировини по ринку.

Держлісагентство України

Global Options

Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

До уваги осіб, які хочуть працювати на державній службі та відновлювати країну!

Ми у Facebook

Платформа Дія

Відео

Новини Управління