ТРИВАЮТЬ РЕЙДИ З ОХОРОНИ ЛІСІВ

13 травня 2024р, Новини. Прес-служба

Спеціалісти Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства проводять відповідні заходи спільно із контролюючими і природоохоронними органами та за участю представників лісових офісів ДП «Ліси України» в межах Івано-Франківської, Закарпатської та Львівської областей.

Спільні рейди по охороні лісових насаджень проводяться з метою:

- профілактики та недопущення порушень Правил пожежної безпеки в лісах;

- попередження та виявлення лісопорушень;

- запобігання проявам браконьєрства;

- збереження самосійних лісів.

У травні, зокрема, проведено 5 рейдів у вихідні та святкові дні, оскільки громадяни саме в такі дні найчастіше виїжджають відпочивати на природі.

З початку року спеціалістами Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства проведено 55 рейдів з охорони лісів від лісопорушень та виявлено 41 лісопорушника, яких притягнуто до адміністративної відповідальності на суму 15,7 тис грн.

За прогнозами Регіональних центрів з гідрометеорології очікується значне потепління і відсутність опадів, що сприятиме підвищенню пожежної небезпеки в лісах зазначених областей (4-5 клас пожежної небезпеки).

Західне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства закликає громадян дотримуватися правил пожежної безпеки під час перебування у лісі, відпочивати у спеціально відведених рекреаційних зонах, а за можливості взагалі відмовитися від відвідування лісів у пожежонебезпечний період!

 

 

Ключові слова:

Рейди з охорони лісів

Global Options

Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

До уваги осіб, які хочуть працювати на державній службі та відновлювати країну!

Ми у Facebook

Платформа Дія

Відео

Новини Управління