ВІДІЙШОВ У ЗАСВІТИ ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК ЛІСУ ОПРИСЬКО МИХАЙЛО ВАСИЛЬОВИЧ

24 Червня 2024р, Новини. Прес-служба

З невимовним сумом повідомляємо, що на 87-му році життя не стало заслуженого працівника лісової ниви Оприська Михайла Васильовича.

Михайло Васильович народився 23 вересня 1937 року в с. Верин, Миколаївського району Львівської області. У 1959 році закінчив з відзнакою Львівський лісотехнічний інститут за спеціальністю інженер лісового господарства. Трудову діяльність розпочав у Жовківському лісгоспі на посаді інженера та старшого інженера. Пізніше обіймав посади старшого інженера лісокультур, начальника відділу лісового господарства, головного лісничого та генерального директора ДЛГО «Львівліс».

Його виробнича діяльність була спрямована на заліснення нелісових земель, на покращення вікової структури деревостанів, на заміну похідних малоцінних насаджень корінними, створення та розширення мережі природно-заповідного фонду Львівської області. Зокрема, за його активної участі створено національний природний парк «Сколівські бескиди» та регіональний ландшафтний парк «Надсянський».

Під керівництвом Михайла Васильовича було забезпечено повне освоєння лісокультурного фонду, зменшення обсягів рубок в два з половиною рази, впровадження новітніх технологій, освоєння лісосировинних ресурсів, вирощування деревостанів високої продуктивності.

За успіхи у розвитку лісогосподарського виробництва в 1994 році Михайлу Васильовичу присвоєно звання «Заслужений працівник сільського господарства України». Нагороджений медалями «За трудову доблесть», «Ветеран праці», Знаком державного комітету лісового господарства України «Відмінник лісового господарства України».

Висловлюємо найщиріші співчуття рідним, близьким, друзям та колегам. Спільно переживаємо цей важкий момент втрати разом з вами.

Пам’ять про відданого працівника лісу та шанованого колегу назавжди залишиться в наших серцях.

Світла і вічна пам’ять.

За дорученням колективу

Західного міжрегіонального управління

лісового та мисливського господарства,

Дейнека Анатолій Михайлович

Ключові слова:

Некролог

Global Options

Зелена країна

До уваги осіб, які хочуть працювати на державній службі та відновлювати країну!

Ми у Facebook

Платформа Дія

Відео

UNITED24

Новини Управління