Патрулювання лісових масивів: результати роботи за місяць

19 жовтня 2023р, Новини Держлісагентсва. Прес-служба

З вересня місяця цього року, аби запобігти проявам браконьєрства, попередити та виявити лісопорушення, у режимі постійних патрулювань працюють працівники Міжрегіональних  управлінь лісового та мисливського господарства.

З цією метою працівниками управлінь розроблено ряд заходів та проводяться спільні заходи із виявлення лісопорушень за участю правоохоронних органів та представників Держекоінспекції. За перший місяць роботи відбулося 184 таких заходи.

Загалом протягом зазначеного періоду вдалося виявити 64 лісопорушення, з яких 18 фактів незаконної рубки. Матеріали стосовно кримінальних правопорушень направляються до органів досудового розслідування.

Загальна сума заподіяної  шкоди склала 587,6 тис.грн.

Варто зазначити, що по ДП «Ліси України» із впровадженням реформи робота з виявлення лісопорушень посилилася створеною при кожному Офісі внутрішньою службою безпеки, яка здійснює рейдову роботу в межах філій підприємства. Патрулювання ж лісових масивів фахівцями Міжрегіональних управлінь охоплює території, зокрема, і інших лісокористувачів на відповідних адміністративних територіальних одиницях.

Зокрема, у зоні уваги лісових патрулів:

  • незаконні рубки;
  • браконьєрство;
  • знищення чи пошкодження лісових культур, сіянців, саджанців;
  • забруднення та засмічення лісів;
  • дотримання правил пожежної безпеки в лісах;
  • інші лісопорушення.

https://forest.gov.ua/

Global Options

Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

До уваги осіб, які хочуть працювати на державній службі та відновлювати країну!

Ми у Facebook

Платформа Дія

Відео

Новини Держлісагентсва