Патрулювання лісових масивів

22 листопада 2023р, Новини Держлісагентсва. Прес-служба

Аби запобігти проявам браконьєрства, попередити та виявити лісопорушення, у режимі постійних патрулювань працюють працівники Міжрегіональних  управлінь лісового та мисливського господарства.

З цією метою працівниками управлінь було розроблено ряд заходів та проводяться спільні рейди із виявлення лісопорушень за участю представників лісових офісів ДП «Ліси України», правоохоронних органів та представників Держекоінспекції. За перші два місяці роботи відбулося 300 таких заходів.

Наразі спільними рейдами виявлено 97 лісопорушень, з яких 29 фактів незаконних рубок. Загальна сума заподіяної  шкоди склала 732,8 тис.грн, матеріали стосовно кримінальних правопорушень направляються до органів досудового розслідування.

Варто зазначити, що патрулювання лісів за участю фахівців Міжрегіональних управлінь охоплюють території усіх лісокористувачів відповідних адміністративних територіальних одиниць та є складовою комплексу заходів, направлених не лише на попередження та запобігання правопорушенням, а й повне знищення схем з обігу нелегальної деревини!

Тому, паралельно впроваджуємо дієві механізми контролю, зокрема за логістичними операціями: електронний квиток на заготівлю деревини, електронний сертифікат про походження лісоматеріалів, реєстр постійних лісокористувачів, електронні аукціони, фотофіксація та GPS-контроль за роботою лісової техніки - це лише частина того, що вже зроблено та над чим працюємо!

https://forest.gov.ua/

 

Global Options

Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

До уваги осіб, які хочуть працювати на державній службі та відновлювати країну!

Ми у Facebook

Платформа Дія

Відео

Новини Держлісагентсва