На полях міжнародного кліматичного саміту COP28

12 грудня 2023р, Новини Держлісагентсва. Прес-служба

На полях міжнародного кліматичного саміту COP28 т.в.о. голови Держлісагентства Віктор Смаль представив Україну на заході високого рівня – круглому столі за участю міністрів навколишнього середовища країн-членів ООН.

На порядку денному – заходи і конкретні кроки, які дозволять уповільнити швидкість зміни клімату на планеті до 2030 року.

Рішення та домовленості сьогоднішньої зустрічі вплинуть на глобальний клімат на часовому горизонті найближчих десятків років.

У своєму виступі Віктор Смаль наголосив на тому, що російське повномасштабне вторгнення в Україну спричинило масштабні наслідки для навколишнього середовища не тільки для нашої держави, але і для всього світу. У цих наслідків нема кордонів. Із 24 лютого 2022 року у атмосферу потрапило додаткові 60 млн тонн викидів CO2 – вони були спровоковані пожежами та військовою діяльністю. В Україні ми вже зафіксували понад 2900 фактів шкоди довкіллю. Вона оцінюється у 56,7 млрд євро.

Зробив акцент на тому, що ця шкода українському довкіллю має бути відшкодована росією у повному обсязі.

Україна залишається відданою своїм кліматичним цілям. Ми маємо план зменшити викиди парникових газів на 65% до 2030 року та досягнути кліматичної нейтральності до 2060 року. Ми розробляємо необхідні закони та інструменти, які дозволять досягти цих цілей.

Головуючий на круглому столі, Espen Barth Eide, міністр закордонних справ Норвегії, висловив слова підтримки Україні і подякував, що ми продовжуємо виконувати заходи, які націлені на боротьбу із глобальною зміною клімату навіть в умовах війни.

Державне агентство лісових ресурсів України

https://forest.gov.ua/news/

Global Options

Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

До уваги осіб, які хочуть працювати на державній службі та відновлювати країну!

Ми у Facebook

Платформа Дія

Відео

Новини Держлісагентсва