З Міжнародним днем лісів!

21 березня 2023р, Новини. Прес-служба

Лісівники Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства закликають усіх приєднатися до відзначення  Міжнародного дня лісів!

Щороку 21 березня фахівці в усьому світі знаходять час для обговорення цінності лісу, проводять різноманітні акції та заходи, спрямовані на підвищення обізнаності людей про важливу роль усіх лісів та дерев у житті людства, необхідність садіння дерев та своєчасного лісовідновлення, а також про збереження лісів для майбутніх поколінь.

Цю традицію започатковано з 2013 року за рішенням Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй від 21 грудня 2012 року.

Відзначаємо, 21 березня – це також день весняного рівнодення в Північній півкулі, який за традицією вважають першим днем весни і символом нового життя та нових починань. У Південній півкулі цей день є днем осіннього рівнодення, але в будь-якому випадку цей період є сприятливим для садіння дерев. І з того часу багато країн перейняли цю практику.

Пріоритетом  роботи лісівників є збереження та відновлення лісів.

Наприкінці минулого тижня стартувала весняна лісокультурна кампанія. У рамках екологічної ініціативи Президента «Зелена країна» в зоні відповідальності Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства висаджено близько 58 тис. шт. садивного матеріалу основних лісотвірних порід.

Загалом, цього року лісівниками на землях державного лісового фонду Закарпатської, Івано-Франківської та Львівської областей заплановано провести лісовідновлення на площі 3,5 тис га та  висадити понад 12,5 млн сіянців деревних порід.

Лісу - бути!

 

Global Options

Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

До уваги осіб, які хочуть працювати на державній службі та відновлювати країну!

Ми у Facebook

Платформа Дія

Відео

Новини Управління