«Зелена країна»: висаджено 11,8 млн дерев

30 травня 2023р, Новини. Прес-служба

Лісокористувачі у Львівській,  Закарпатській та Івано-Франківській областях завершують весняні роботи зі створення лісів.
 
У рамках реалізації екологічної ініціативи Президента «Зелена країна» лісівники філій ДП "Ліси України" висадили у межах вказаних областей 9 млн 730 тис сіянців, а саме:
  • Львівська – 5 млн 930 тис. сіянців;
  • Закарпатська – 2 млн 337 тис. сіянців;
  • Івано-Франківська – 1 млн 463 тис. сіянців.
Інші лісокористувачі (комунальні, військові, спеціалізовані агролісгоспи) – 1 млн 824 тис. сіянців у межах областей:
  • Львівська – 1 млн 646 тис. сіянців;
  • Івано-Франківська – 156 тис. сіянців.
  • Закарпатська – 22 тис. сіянців.
Загалом, під час весняної лісокультурної кампанії всіма лісокористувачами у Львівській,  Закарпатській та Івано-Франківській областях створено лісових культур на площі 1630 га - висаджено 8,1 млн сіянців, проведено доповнення лісових культур - висаджено 2,2 млн сіянців та сприяння природному поновленню - висаджено 1,2 млн  сіянців.
 
До заходів озеленення територій та інших робіт з висаджування дерев активно долучилися лісівники, працівники національних природних парків, органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств, навчальних закладів, а також активна громадськість та молодь.  Всіма учасниками у рамках заходів висаджено  225 тис дерев, а саме у межах областей:
  • Львівська – 208 тис.;
  • Івано-Франківська – 15 тис.;
  • Закарпатська – 2 тис.
Відмітимо, що 22 квітня на Львівщині відбулась Акція «1 мільйон дерев життя». Участь у заходах, які проходили за підтримки Львівської обласної військової адміністрації та ініціативи Благодійної організації «БФ «Озеленення України, взяли лісівники Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства, Карпатського лісового офісу ДП «Ліси України» та активісти громадської організація «Добро.Дій». Цього дня на 16-ти локаціях загальною площею 12,6 га висадили 65 тис дерев головних лісотвірних порід.
 

Загалом, цієї весни в зоні відповідальності Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства у рамках екологічної ініціативи Президента «Зелена країна» вже висаджено 11,8 млн дерев.

Відстежити хід висадки можна на веб-сайті «Зелена країна»:

https://zelenakraina.gov.ua/.

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Global Options

Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

До уваги осіб, які хочуть працювати на державній службі та відновлювати країну!

Ми у Facebook

Платформа Дія

Відео

Новини Управління