Про виділення лісових ділянок для довгострокового тимчасового користування лісами

25 серпня 2023р, Новини. Прес-служба

 

Відповідно до ст. 18 Лісового кодексу України об'єктом тимчасового користування можуть бути всі ліси, що перебувають у державній, комунальній або приватній власності.

Тимчасове користування лісами може бути:

  • довгостроковим - терміном від одного до п'ятдесяти років;
  • короткостроковим - терміном до одного року.

Довгострокове тимчасове користування лісами - засноване на договорі строкове платне використання лісових ділянок, які виділяються для потреб мисливського господарства, культурно-оздоровчих, рекреаційних, спортивних, туристичних і освітньо-виховних цілей, проведення науково-дослідних робіт.

Порядок виділення лісових ділянок для довгострокового тимчасового користування лісами у Львівській області затверджено Розпорядженням начальника обласної військової адміністрації від 29.08.2022  № 318/0/5-22ВА.

Виділення лісових ділянок особам здійснюється без вилучення земельних ділянок у постійних користувачів лісами за погодженням:

  •  з постійними користувачами лісами;
  •  центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері лісового господарства.

Для отримання погодження стосовно виділення лісової ділянки у постійного лісокористувача лісами зацікавлені особи подають звернення до постійного лісокористувача, в якому зазначається мета та термін використання лісової ділянки, її розмір, місце розташування. Додатки до листа-погодження є його невід’ємною частиною.

Для отримання погодження від центрального органу виконавчої влади з питань лісового господарства особи можуть звертатись до територіального органу виконавчої влади з питань лісового господарства – Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства після отримання погодження постійного лісокористувача.

Після отримання зазначених погоджень особи, зацікавлені у виділенні лісової ділянки, розташованої на території Львівської області, звертаються у Львівську обласну державну адміністрацію, подаючи заяви про виділення лісової ділянки для довгострокового тимчасового користування лісами (далі – заява) через центри надання адміністративних послуг адміністративних центрів району та міст обласного значення.

Заява (за зразком згідно з додатком до Порядку) подається суб’єктом особисто чи надсилається рекомендованим листом з описом вкладення до адміністратора в центрі надання адміністративних послуг.

Розгляд заяв здійснюється на засіданні комісії з питань виділення лісових ділянок для довгострокового тимчасового користування лісами, що утворюється розпорядженням Львівської обласної державної адміністрації.

За результатами розгляду заяв осіб комісія надає рекомендації стосовно виділення лісової ділянки або відмови у такому виділені, що оформляється протоколом засідання комісії.

З урахуванням рекомендацій комісії Львівська обласна державна адміністрація приймає рішення про виділення лісових ділянок для довгострокового тимчасового користування лісами або про відмову у такому виділенні, яке оформляється розпорядженням.

Розпорядження Львівської обласної державної адміністрації про виділення лісових ділянок для довгострокового тимчасового користування лісами є підставою для укладення договору довгострокового тимчасового користування лісами з постійним лісокористувачем.

Статтями 20-24 Лісового Кодексу України встановлено Права та обов'язки тимчасових лісокористувачів на умовах довгострокового користування та короткострокового користування, припинення права користування лісами, права лісового сервітуту та  захист прав власників лісів, лісокористувачів та громадян.

Порядок виділення лісових ділянок для довгострокового тимчасового користування лісами у Львівській області розміщено на сайті Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства:

https://w.forest.gov.ua/tymchasove_korystuvannya_lisovymy_dilyankamy_6405a2a49fd7c?id=5274

 

 

 

Global Options

Зелена країна

До уваги осіб, які хочуть працювати на державній службі та відновлювати країну!

Ми у Facebook

Платформа Дія

Відео

UNITED24

Новини Управління