Розпочато видачу електронних сертифікатів про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів

20 грудня 2023р, Новини. Прес-служба

На виконання Постанови Кабінету міністрів України від 12 травня 2023 р. за № 483 Західне МУЛМГ розпочало видачу сертифікатів про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів в електронній формі. Розробниками програми проведена велика робота по втіленню цього проекту в життя.

Інформативно повідомляємо, що сертифікати про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів видаються управліннями з кінця 2005 року на основі Закону України  №2860 - IV від 08 вересня 2005 року.

Основною метою видачі Сертифікатів є підтвердження законності придбання лісоматеріалів у постійних лісокористувачів -  не допущенню вивезення на експорт незаконно придбаної деревини.

Станом на 20.12.2023 р. управлінням оброблено 14 заявок від експортерів, по яких  11 шт. сертифікатів видано та 3 – відмовлено.

Основними причинами відмов були: не відповідність якості продукції в специфікації та договорі, відсутність додатків до договору, не вказано клас якості готової продукції, не відповідність одиниць виміру і таке інше.

Просимо експортерів звертати увагу на повноту та якість заповнення усіх супровідних документів.

Особливістю програми є те, що подана заявка експортером на отримання сертифікату розподіляється автоматично і попадає у будь-яке управління лісового та мисливського гсподарства України. Таким чином повністю відсутній контакт експортера з чиновником, який видає сертифікат.

Робота продовжується. Працівники управління на постійному зв’язку  з операторами системи та вносять пропозиції по вдосконаленню її роботи.

 

Відділ лісових ресурсів

Західного МУЛМГ

Global Options

Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

До уваги осіб, які хочуть працювати на державній службі та відновлювати країну!

Ми у Facebook

Платформа Дія

Відео

Новини Управління