НА ЗАХИСТІ ЛІСІВ

2 квітня 2024р, Новини. Прес-служба

Відповідно до Положення Західне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства забезпечує державний контроль за дотриманням вимог нормативно-правових актів щодо ведення лісового та мисливського господарства.

Наказом Львівської обласної прокуратури від 09.06.2023 року створено робочу групу щодо протидії кримінальним правопорушенням у сфері охорони навколишнього природного середовища, у склад якої увійшли спеціалісти Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства.

На спільній міжвідомчій нараді 20 березня 2024 року було обговорено стан охорони лісів від незаконних рубок. Зокрема, у Старосамбірському ДЛГП «Галсільліс» та Державному підприємстві «Дослідне господарство «Оброшине» Інституту сільського господарства Карпатського регіону Національної академії аграрних наук України».

Нарада відбулася за участю представників Головного управління Нацполіції у Львівській області, Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР НП України, Управління СБУ у Львівській області, Територіального управління ДБР, розташованого у місті Львові, Державної екологічної інспекції у Львівській області, Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства, а також запрошених керівників деяких окружних прокуратур та територіальних підрозділів поліції та представників громадських організацій.

Учасники заходу домовилися про посилення взаємодії, проведення узгоджених заходів задля ефективної протидії та своєчасного запобігання порушенням у сфері охорони та збереження лісів.

У Івано-Франківській області спеціалісти Західного міжрегіонального управління ЛМГ спільно з спеціалістами Державної екологічної інспекції Карпатського округу провели посилення заходів спрямованих на запобігання та виявлення правопорушень.  В результаті виявлено незаконні рубки:

  • На території Калуського району в с. Грабівка виявлено незаконну рубку 36 сироростучих дерев, розмір шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природо-заповідний фонд становить 4191009,64 грн;
  • на території с. Розточки Витвицької сільської ради ТГ Калуського районну виявлено незаконно зрубані дерева на землях комунальної власності в кількості 71 сироростуче дерево, розмір заподіяної шкоди становить 744 588,72 грн.

Матеріали направлені до правоохоронних органів для виявлення лісопорушників та притягнення їх до відповідальності.

Також працівниками управління спільно з державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Карпатського округу, працівниками ГУНП в Івано-Франківській області на виконання Указу Президента України від 09.07.2019 року № 511 «Про деякі заходи щодо збереження лісів та раціонального використання лісових ресурсів», розпорядження Івано-Франківської ОДА від 26.09.2019 року № 478 «Про заходи щодо охорони лісів та запровадження електронного обліку деревини на території області» проводяться заходи, спрямовані на запобігання та виявлення порушень при обігу деревини та інших вимог природоохоронного законодавства.

Такі заходи уже  проведено на території діяльності лісокористувача Долинського спецагролісгоспу Калуського району. В подальшому будуть охоплені території інших постійних лісокористувачів.

Спільні заходи Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства, контролюючих і природоохоронних органів посилюють захист лісів від незаконних рубок та інших лісопорушень.

 

 

 

 

Ключові слова:

Захист лісів

Global Options

Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

До уваги осіб, які хочуть працювати на державній службі та відновлювати країну!

Ми у Facebook

Платформа Дія

Відео

Новини Управління