Діалог про мисливство на Прикарпатті

4 травня 2023р, Новини. Прес-служба

Відбулось засідання ради Івано-Франківської обласної організації Українського товариства мисливців та рибалок.

Участь взяли Андрій Пліхтяк, начальник Управління екології та природних ресурсів Івано-Франківської ОДА, Сергій Гаєвський, начальник Державної екологічної інспекції Карпатського округу, Роман Поціхович, заступник начальника Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства, Віталій Петренко, заступник директора Карпатського лісового офісу державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України», Іван Васьків, начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Івано - Франківській області.

На засіданні ради обговорили питання ведення мисливського господарства в умовах воєнного стану.

Представники районних організацій УТМР відмітили зростання чисельності основних видів мисливської фауни зокрема шкідливих хижаків (лисиці, вовка, бродячих собак), які створюють загрозу життю та здоров’ю громадян та свійських тварин через розповсюдження сказу та інших небезпечних хворіб.

Представники Держпродспоживслужби наголосили на необхідності проведення весняної та осінньої пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин та проведення заходів з регулювання їх чисельності.

Акцентовано увагу на основних проблемах та ризиках, що можуть виникнути під час ймовірного відкриття сезону полювання з регулювання чисельності тварин в 2023-2024 роках.

Відзначаємо, що організація та проведення полювання регулюються Законом України «Про мисливське господарство та полювання», іншими Законами та підзаконними актами.

 

 

Global Options

Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

До уваги осіб, які хочуть працювати на державній службі та відновлювати країну!

Ми у Facebook

Платформа Дія

Відео

Новини Управління