Дискусія про мисливство

12 травня 2023р, Новини. Прес-служба

У Західному міжрегіональному управлінні лісового та мисливського господарства відбулась нарада користувачів мисливських угідь Львівщини з питань  ведення мисливського господарства в умовах воєнного стану.

Начальник Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства управління Анатолій Дейнека повідомив присутніх про реформування лісової галузі та повноваження Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства щодо державного регулювання та контролю в галузі мисливського господарства.

Учасники наради обговорили  актуальні питання щодо охорони тваринного світу, регулювання чисельності хижих та шкідливих для ведення мисливського господарства тварин, проведення біотехнічних заходів, а також ведення мисливського господарства в умовах воєнного стану.

Війна суттєво вплинула на мисливську галузь. Відтак,  існують різні думки щодо можливості проведення полювання в умовах воєнного стану. У ході дискусії важливо було почути думки з цього приводу від користувачів мисливського угідь області, яких нараховується вісімдесят.

Користувачі мисливських угідь окреслили позицію про важливість відкриття сезону полювання. Це забезпечить розвиток мисливських господарств, мисливського собаківництва, збереже робочі місця для працівників та мисливські колективи. Сплата членських внесків, надходження від реалізації ліцензій, послуг при проведенні полювання дозволить здійснювати своєчасні розрахунки з державним та місцевими бюджетами, а також дасть змогу підтримувати Збройні Сили України.

Також висловлено позицію і від захисників України з передової щодо доцільності проведення полювання, в тому числі з метою їх реабілітації.

За підсумками дискусії користувачі мисливських угідь Львівщини прийняли колективне звернення до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Державного агентства лісових ресурсів України та Львівської обласної військової адміністрації щодо можливості і умов проведення полювання на мисливських тварин у сезоні полювання 2023-2024 років на території Львівської області в умовах воєнного стану.

 

Global Options

Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

До уваги осіб, які хочуть працювати на державній службі та відновлювати країну!

Ми у Facebook

Платформа Дія

Відео

Новини Управління