Збережемо ліс від пожеж!

28 серпня 2023р, Новини. Прес-служба

Західне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства звертає увагу, що найбільш пожежонебезпечними ліси стають у період сухої та спекотної погоди.

За даними Львівського регіонального центру з гідрометеорології по території області збережеться висока (4-й клас) та місцями надзвичайна (5-й клас) пожежна небезпека.

Відповідно до розпорядження начальника Львівської обласної військової адміністрації від 14.03.2023 року №134/0/5-23ВА «Про тимчасову заборону в’їзду до лісових масивів області транспортних засобів у період високої пожежної небезпеки (IV–V класи)  протягом 2023 року» зокрема заборонено:

- в’їзд до лісових масивів області (крім доріг загального користування) усіх видів транспортних засобів, за винятком тих, що використовуються для лісогосподарських потреб у цей період;

- розведення багать у лісових масивах (крім спеціально облаштованих місць і обладнаних територій для рекреації) у період високої пожежної небезпеки (IV–V класи).

Звертаємо увагу, що основною причиною виникнення лісових пожеж є порушення громадянами вимог Правил пожежної безпеки в лісах, а також випалювання сухої трав'яної рослинності на сільгоспугіддях, пустищах, вздовж доріг, що межують з лісовими масивами.

Закликаємо громадян дотримуватися правил пожежної безпеки під час перебування у лісі, відпочивати у спеціально відведених рекреаційних зонах, а за можливості взагалі відмовитися від відвідування лісів у пожежонебезпечний період!

Якщо ж пожежа розгорілася, і ви не можете загасити її самотужки, – якнайшвидше зателефонуйте до служби порятунку за телефоном «101» чи повідомте лісову охорону або органи місцевого самоврядування.

Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків!

 

 

 

Фото: З Мережі Інтернет

Global Options

Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

До уваги осіб, які хочуть працювати на державній службі та відновлювати країну!

Ми у Facebook

Платформа Дія

Відео

Новини Управління