Шановні громадяни! Дотримуйтесь правил пожежної безпеки в лісах!

12 квітня 2024р, Новини. Прес-служба

Західне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства закликає громадян дотримуватися правил пожежної безпеки під час перебування у лісі, відпочивати у спеціально відведених рекреаційних зонах, а за можливості взагалі відмовитися від відвідування лісів у пожежонебезпечний період!

За даними Львівського регіонального центру з гідрометеорології 12-14 квітня по території області очікується висока (4-й клас) та місцями надзвичайна (5-й клас) пожежна небезпека.

Протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:

  • розведення багаття у лісі та лісопосадках, крім тих, що пов’язані з технологічними вимогами лісогосподарських заходів у спеціально передбачених для цього місцях;
  • заїзд на територію лісового фонду (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та інших механізмів, за винятком тих, що використовуються для лісогосподарської мети;
  • палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники, недопалки;
  • залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я;
    заправляти у лісі, лісопосадках паливні баки під час роботи двигуна;
  • випалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду, сільськогосподарських угіддях а також на інших земельних ділянках, що безпосередньо примикають до лісу.

Увага! Недбале та легковажне відношення до протипожежних заходів може спровокувати значні матеріальні збитки та нанести шкоду життю і здоров’ю людей.

Відповідно до розпорядження начальника Львівської обласної військової адміністрації від 19.03.2024 року №231/0/5-24ВА «Про тимчасову заборону в’їзду до лісових масивів області транспортних засобів у період високої пожежної небезпеки (IV–V класи)» заборонено в’їзд до лісових масивів області (крім доріг загального користування) усіх видів транспортних засобів, за винятком тих, що використовуються для лісогосподарських потреб у цей період, а також розведення багать у лісових масивах (крім спеціально облаштованих місць і обладнаних територій для рекреації) у період високої пожежної небезпеки (IV–V класи).

Звертаємо увагу, що основною причиною виникнення лісових пожеж є порушення громадянами вимог Правил пожежної безпеки в лісах, а також випалювання сухої трав'яної рослинності на сільгоспугіддях, пустищах, вздовж доріг, що межують з лісовими масивами.

Якщо ж пожежа розгорілася, і ви не можете загасити її самотужки, – якнайшвидше зателефонуйте до служби порятунку за телефоном «101» чи повідомте лісову охорону або органи місцевого самоврядування.

Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків!

Global Options

Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

До уваги осіб, які хочуть працювати на державній службі та відновлювати країну!

Ми у Facebook

Платформа Дія

Відео

Новини Управління