Зелена країна: зростатиме молодий ліс

23 жовтня 2023р, Новини. Прес-служба

Продовжуючи понад 10-ти річну традицію з громадською організацією «Добро.Дій» минулої суботи на Львівщині висаджували майбутні молоді ліси.

Підтримуючи екологічну ініціативу Президента України «Зелена країна» Західне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства, Карпатський лісовий офіс спільно з ГО «Добро.Дій» за підтримки Львівської обласної військової адміністрації та Львівської обласної ради 21 жовтня організували висадку дерев на ділянці Зіболківського лісництва філії «Львівське лісове господарство» ДП «Ліси України».

У заходах взяли участь:

  • Юрій Бучко - заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації;
  • Юрій Холод – в.о. голови Львівської обласної ради;
  • Ростислав Тістик – народний депутат України;
  • Ярослав Целень – перший заступник начальника Західного міжрегіонального управління  лісового та мисливського господарства;
  • Сергій Ткачук - заступник директора Карпатського лісового офісу;
  • Ігор Дулин -  голова ГО «Добро.Дій»;
  • Христина Замула - голова Львівської районної військової адміністрації;
  • Вольський Олег – Жовківський міський голова;
  • Войщев Денис – помічник начальника ГУ ДСНС України у Львівській області з питань взаємодії з органами державної влади.

Після інструктажу від фахівців лісового господарства про процес висадки одно-дворічних саджанців за допомогою спеціального обладнання учасники заходу за кілька годин  на площі 1 га  висадили близько  5,8 тис сіянців.

Для забезпечення максимальної приживлюваності висаджували сіянці із закритою кореневою системою, вирощені у Львівському лісовому селекційно-насіннєвому центрі, а саме - сосну звичайну, модрину європейську, дуб звичайний. Згідно проєкту лісових культур  також висадили - ялину європейську та з плодових дерев – яблуню.

Відзначаємо, що основна перевага садивного матеріалу із закритою кореневою системою  - це можливість їх висаджування впродовж усього вегетаційного періоду та формування стійких здорових та продуктивних лісових насаджень, що особливо актуально в умовах змін клімату.

Заходи із садіння лісу пройшли також на інших локаціях області у межах філій ДП «Ліси України». Загалом, за результатами спільної роботи цього дня створено лісові культури на площі 8,8 га та висаджено близько 49 тис шт. сіянців основних лісотвірних порід.

Дякуємо волонтерам ГО «Добро.Дій» та всім, хто долучився до благородної праці - висадки майбутніх лісів!

Дякуємо захисникам України, що маємо можливість створювати нові ліси - примножувати «зелені легені» нашої країни!

 
 

Global Options

Де так як купити дрова паливні на Львівщині

Зелена країна

До уваги осіб, які хочуть працювати на державній службі та відновлювати країну!

Ми у Facebook

Платформа Дія

Відео

Новини Управління